maandag 13 oktober 2014

Meester Bart

Dag ouders,

het was voor de kinderen en mijzelf een heel bewogen dag met zeer uiteenlopende emoties.
Veel verdriet, traantjes voor het heengaan van een toffe meester en een fijne duo-partner, maar ook een lach voor leuke anekdotes die opgerakeld werden.
De tekeningen, de troostboom, de grote kaars voor meester Bart omringd door onze eigen kaarsjes, de pluimen voor meester Bart,.. konden het verdriet enigszins verzachten.
Het was fijn om te zien hoe de kinderen begaan waren met elkaar door een schouderklopje of een stevige knuffel. Ook de vele knuffels die ik van de kinderen kreeg, waren een hart onder de riem.
Toch zijn we reeds snel na de morgen-speeltijd opnieuw aan de slag gegaan: een nieuw woordpakket, leeskaart, wat wiskunde,... Het is voor de kinderen een gevoel van veiligheid als ze kunnen terugvallen op de dagelijkse routine en activiteiten.
Heel veel dingen in de klas zullen ons nog lang doen terugdenken aan meester Bart: de goudvisjes Slik en Slok, het flesje water waarop "Bart" staat vermeld, verbeterde toetsen van vorige vrijdag, woordjes nog op het schrijfbord,... Dit alles zal langzaamaan vervagen, maar we weten:

                                           Meester Bart
                                           blijft voor altijd in ons hart.






Lieve groet,
juf Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten